Van open brief naar open gesprek

January 26, 2023

"Rug rechten en verder strijden op het veld"

video

SINT-TRUIDEN, 26 januari 2023 – De Pro League en de KBVB hebben dadelijk gevolg gegeven aan de open brief van STVV. Gisteren zaten beide partijen rond de tafel voor een open gesprek. STVV ervaart deze snelle en constructieve reactie als een teken van respect voor de club. De Kanaries kijken nu vooruit en focussen zich volop op de sportieve prestaties op het veld.

Afgelopen maandag stuurde STVV een open brief naar de Pro League en de KBVB, waarin de club vraagtekens zette bij enkele discutabele scheidsrechterlijke beslissingen van de jongste weken.

Ter opvolging van dit schrijven werd STVV uitgenodigd voor een gesprek. “Het dient gezegd: de beleidsvoerders hebben dadelijk de koe bij de horens gevat. De Pro League heeft STVV diezelfde dag nog uitgenodigd voor een vergadering, die intussen gisteren plaatsvond. Ons signaal is dus ernstig genomen”, vertelt voorzitter David Meekers.

Excuses aanvaard

Woensdag deed de STVV-top haar bezorgdheden mondeling uit de doeken aan Stephanie Forde, Bertrand Layec en Herbert Fandel, die namens de KBVB het scheidsrechterskorps in België aansturen. “Het was een constructief en open gesprek. Als club hebben we duidelijk onze bekommernissen geuit over de gang van zaken de voorbije maand. Omgekeerd legde de arbitrage ons uit hoe de begeleiding van scheidsrechters en de werking van de VAR in elkaar zit. Intussen werd ook erkend dat bepaalde beslissingen niet correct waren. Hiervoor kregen we de nodige excuses. Bovendien vond er een scheidsrechterswissel plaats voor de eerstkomende wedstrijd tegen OHL, zodat er geen nodeloze druk op de ketel komt”, zo blikt de voorzitter terug.

Kracht putten uit dit teken van respect

STVV laat de zaak nu achter zich en kijkt positief naar de toekomst. “Natuurlijk krijgen we op deze manier onze verloren punten niet terug. Maar anderzijds blijkt uit deze snelle en kordate aanpak wel dat onze club gerespecteerd wordt. De excuses zijn aanvaard. We rekenen erop dat dit signaal onze supporters en spelers de nodige kracht geeft om er de volgende wedstrijden keihard tegenaan te gaan. STVV recht de rug en strijdt verder om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen”, besluit Meekers.