Voor het eerst sinds 1988 de competitie starten met een 9 op 9: voor vele STVV-fans is het de ultieme droom, maar hoe realistisch is dit scenario? Op zondag 13 augustus (13u30) wacht STVV een confrontatie met Anderlecht. Een sportieve vooruitblik op een kraker van jewelste.

STVV: eerste competitiestart met 6 op 6 sinds 2015

Het vertrouwen dat coach Fink geeft aan zijn spelerskern vertaalde zich in het begin van deze competitie in resultaten. Na twee speeldagen deelt Sint-Truiden de koppositie met Gent en Union, die ook foutloos aan de competitie zijn gestart. Tijdens het duel in Kortrijk wisten beide ploegen veel kansen te creëren, maar zorgden de Haspengouwse jeugdproducten Delorge en Steuckers voor een verdiende 0-1 overwinning. In een drukbezet Stayen hopen we zondag opnieuw mooie dingen van de Kanaries te zien.

Het elftal zal mogelijk één nieuwe basispion tellen. Als de geblesseerde Frederic Ananou niet fit geraakt tegen zondag, wordt Hashioka naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger. Ook zien we dat Fujita voor het eerst speelgerechtigd is. Andere aanwinsten - Zahiroleslam en Suzuki - wachten nog op een werkvergunning. De verwachte elf:

Schmidt

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

Anderlecht: veelbelovende voorbereiding, minder sterk vervolg

De voorbereiding van RSCA was er één die veel hoop gaf aan de supporters. Na de overwinningen tegen het Kroatische NK Lokomotiva, Roemeens vicekampioen SC Fotbal Club en het grote AFC Ajax kon de recordkampioen de lijn echter niet doortrekken tijdens de competitiestart. De openingswedstrijd tegen Union was er één om snel te vergeten voor paars-wit. Tegen regerend kampioen Antwerp herpakten de Brusselaars zich: in een gesloten duel brak topaanwinst Kasper Dolberg de ban met een strafschop, en kwamen Les Mauves met de schrik vrij toen de VAR in de slotfase het doelpunt van Ekkelenkamp voor nipt buitenspel afkeurde.

Het is moeilijk in te schatten wat het elftal van coach Riemer op Stayen zal laten zien. Maar allicht behoudt hij het vertrouwen in de basisspelers van vorige week:

Dupé

Sardella – Debast – Vertonghen – N’Diaye

Leoni – Diawara - Stroeykens

Dreyer – Dolberg – Amuzu

Conclusie

Een duel vol spektakel is waar we op hopen, en waar de Truiense achterban naar uitkijkt. Enerzijds wil STVV extra glans geven aan de mooie competitiestart. Anderzijds moet Anderlecht winnen om haar top 4-ambitie kracht bij te zetten. De hel van Stayen is helemaal klaar voor deze historische confrontatie!

> Bestel jouw tickets voor STVV - Anderlecht