Voorbeschouwing KRC Genk - STVV

De strijd om Limburg

video

Op zondag 24 september trekken de Kanaries richting de Cegeka Arena voor de eerste derby van het jaar. Tijdens de laatste 7 confrontaties op het Genkse veld wist STVV tweemaal te winnen, speelden ze drie keer gelijk en moesten ze twee keer hun meerdere erkennen in de Genkse fusieclub.

STVV: met vertrouwen richting Genk

Met een klinkende overwinning in eigen huis - tegen KV Mechelen - tankten de Kanaries vertrouwen voor de derby in Genk. De Kanaries trekken met trekken met open vizier richting het noorden en gaan de strijd om de drie punten volop aan. Door deze belangrijke drie punten klommen we op gelijke hoogte in de stand: beide Limburgse teams tellen 11 punten.

Kaya viel met een verstuiking uit tegen de Kakkers. Of hij fit geraakt voor de burenderby is voorlopig koffiedik kijken. Wat wel vaststaat is dat Ananou terugkomt uit schorsing, na zijn rode kaart tegen Charleroi. Steuckers creëerde op dit moment het meeste kansen in de Belgische competitie, Koita schoot het vaakst op doel. Samen zullen zij de voorlinie kracht bijzetten.

De mogelijke opstelling voor zondag zal bestaan uit:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Barnes – Koita

KRC Genk: moeizame start

Onze blauw-witte rivalen kenden een moeilijke seizoensstart, met onder andere opeenvolgende uitschakelingen in de Europese voorrondes. De jongste weken trok de mijnclub wel enkele belangrijke punten over de streep. Door efficiënt om te springen met de geboden kansen, sleepten ze in de 97ste minuut nog de gelijkmaker tegen Anderlecht uit de brand en werd in Union een zakelijke zege geboekt.

Na zijn eerste doelpunt voor Genk wordt nieuwkomer Zeqiri opnieuw in het basiselftal verwacht. Voorin is het onduidelijk wie er op linksbuiten aan de aftrap staat. Luca Oyen werd vorige week namelijk bij de rust vervangen, mogelijk verliest hij zijn basisplaats aan Fadera.

De mogelijke opstelling van Genk:

Vandevoordt

Munoz - Sadick – Cuesta - Kayembe

Heynen – Galarza – El Khannouss

Paintsil – Zeqiri - Fadera