Drie matchen voor het einde van de reguliere competitie gaat STVV op bezoek bij regerend kampioen Antwerp. De vorige wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel op het terrein van STVV, met onder andere een heerlijke treffer van Jarne Steuckers. Beide teams hebben dit seizoen de meeste voltooide passes, wat laat zien dat ze verzorgd voetbal willen brengen. Het belooft dus een boeiende wedstrijd te worden, maar wie komt er als winnaar uit de strijd?

STVV: puntentotaal buitenshuis opschroeven

STVV bevindt zich momenteel op de 9e plaats in het klassement. De kwalificatie voor play-off 2 is binnen, mathematisch is er nog een kans om play-off 1 te bereiken. Los daarvan, zijn onze jongens er uiteraard op gebrand om te schitteren tegen een topclub als Antwerp.

De recente overwinning in de jubileumwedstrijd tegen Westerlo heeft de moraal van de Kanaries zeker versterkt. Deze zege was ook tekenend voor dit seizoen, waarin STVV vooral thuis de punten pakte. Op verplaatsing won geel-blauw nog maar tweemaal. Hoewel de gelijke spelen in bijvoorbeeld Gent, Genk en Club Brugge er natuurlijk ook mochten zijn.

Antwerp – STVV wordt een interessante confrontatie op het veld, maar ook een tactisch steekspel op hoog niveau naast het veld. In de dug-out van beide teams nemen namelijk twee heren plaats met een enorme internationale ervaring. Doktert Thorsten Fink een plannetje uit dat het elftal van Mark Van Bommel aan het wankelen brengt? Voor STVV verwachten we de volgende 11:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Fujita / Ito – Delorge – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koïta

Antwerp: nog vechten voor play-off 1

Antwerp staat momenteel op de 4e plaats in het klassement, met een voorsprong van 8 punten op Sint-Truiden. Om hun plek in play-off 1 veilig te stellen, moeten ze blijven presteren.

Bij rood-wit zijn Vincent Janssen (10 doelpunten) en Michel-Ange Balikwisha (5 assists) de koplopers op vlak van statistieken. Hoewel ze als team in de algemene rangschikking niet bovenaan prijken, staat de Great Old wel op de eerste plaats in twee nevenklassementen: zo heeft doelman Jean Butez dit seizoen de meeste clean sheets (10) en heeft Antwerp het hoogste percentage balbezit van alle teams in de Jupiler Pro League (59,1%). Desondanks verkeren de Antwerpenaren niet in topvorm en heeft het vertrek van goudhaantje Arthur Vermeeren naar Atletico Madrid de landskampioen verzwakt.

Dit zijn de verwachte 11 van Antwerp:

Butez

Bataille – Van Den Bosch – Alderweireld – Wijndal

Keita – Ekkelenkamp

Ondrejka – Yusuf – Ejuke

Janssen