Voorbeschouwing Standard Luik - STVV

March 7, 2023

Match voorbeschouwing

Voorbeschouwing

video

OPNIEUW EEN FEESTJE OP SCLESSIN?

Deze week staat de 19de speeldag, de eerste wedstrijddag van het nieuwe jaar, op het programma. STVV mag vrijdagavond het voetbalweekend op gang trekken tegen Standard Luik. Bernd Hollerbach las alvast zijn nieuwjaarsbrief - vol tactische richtlijnen - voor aan de spelersgroep. Niets dan goede voornemens bij onze liefste kapoen ;) wij zijn klaar voor de eerste clash van 2023.

De Kanaries hebben de kerstwedstrijd goed verteerd. Een bij momenten swingend STVV legde Essevee voor de jaarwisseling vlot over de knie. Doelpuntenmakers van dienst waren niet toevallig het spitsenduo Bruno-Hayashi. Bruno (8) en Hayashi (5) maakten samen 68 procent van de Jupiler Pro League-treffers van STVV (13/19), geen enkel ander duo deed het dusver beter. De STVV-bus vulde zo de tank met vertrouwen voor de trip naar Luik.

Het doktersbriefjes van Al-Dakhil, Koita en Teixeira zijn verlopen. De drie melden zich dus opnieuw voor dienst van geel-blauw. Konaté en Kagawa zijn de enige Kanaries die geblesseerd achterblijven in de Trudostad.

Of onze voorhoede zal kunnen prikken zal ook afhangen van ene Bodart. De Standard-goalie hield deze Jupiler Pro League-jaargang al negen keer de nul, één keer vaker dan in 2021/22.

Heeft Standard effectief een vormdip en kan STVV deze uitbuiten? Een antwoord op deze - en alle andere vragen - krijg je vrijdagavond.

Opgelet! Deze wedstrijd is onderhevig aan de combiregeling. Tickets zijn inmiddels uitverkocht. Je kan de wedstrijd wel op een groot scherm volgen in Tribune Oost op Stayen. De deuren gaan open vanaf 19u.