Voorbeschouwing STVV – Antwerp

November 23, 2023

STVV krijgt bezoek van de regerende kampioen

video

STVV: bevestigen in de linkerkolom

De bal gaat goed rond bij de Kanaries en de Great Old, het belooft dus een wedstrijd te worden tussen twee teams die willen voetballen én vechten. Eerder deze week geraakte bekend dat STVV van alle JPL-ploegen het meeste aantal jeugdproducten in de A-kern telt. Kunnen de jonge groeidiamanten de 3 punten over de streep trekken tegen Antwerp?

Topschutter Koita keert terug uit Mauritanië na zijn eerste wedstrijden als international. Ook Smets en Delorge werden voor het eerst opgeroepen voor de nationale U20. Hashioka is terug fit na kortstondig blessureleed: hij lost de geblesseerde Ananou af in de basis. De opstelling van coach Fink ziet er dus mogelijk zo uit:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Kahveh – Koita

Antwerp: sterkste verdediging van de competitie

De regerende kampioen staat op dit moment op de 5de plaats in de competitie met 23 punten, 5 punten meer dan STVV. Het team van voormalig Barça-speler Mark Van Bommel incasseerde dit seizoen het minst aantal tegendoelpunten in de Jupiler Pro League.

Routinier Alderweireld leidt zijn defensie autoritair. Ook aanvallend zit het goed op De Bosuil, met een gemiddelde van 2,09 doelpunten per wedstrijd: onze verdediging is met name op z’n hoede voor topschutter Vincent Janssen. Met Arthur Vermeeren heeft Antwerp een goudhaantje in de eigen rangen. Verder is het opletten geblazen met flankspelers Muja en Balikwisha, elk goed voor 3 assists dit seizoen.

De enige speler met een STVV-verleden is Davino Verhulst: de kans is echter klein dat hij speelminuten krijgt. Na de 6-0 overwinning tegen Standard worden er geen aanpassingen binnen het elftal verwacht. De Antwerpenaren starten waarschijnlijk met deze 11:

Butez

De Laet – Alderweireld – Coulibaly – Bataille

Vermeeren – Ekkelenkamp – Yusuf

Muja – Janssen - Balikwisha