Drie speeldagen voor het einde is het tijd voor de vierde en laatste confrontatie tussen Sint-Truiden en KV Mechelen. Beide ploegen domineren de statistieken wat betreft ‘doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd’. Met 19 doelpunten voor Mechelen en 18 voor STVV belooft het dus weer een leuke slotfase te worden. Ontdek de andere nieuwtjes hieronder.

STVV: thuisreputatie hoog houden

De Kanaries wisten al 5 wedstrijden niet meer te winnen. Voor eigen volk zijn ze dus gebrand op een driepunter. Tegen KV Mechelen liep het dit seizoen alvast goed: in de drie vorige ontmoetingen pakte STVV telkens de 3 punten.

Op Eupen na krijgt Mechelen dit seizoen de meeste schoten tegen. Daar komt zondag allicht geen verandering in. Want met gemiddeld 5,8 schoten van buiten de 16 zijn de Kanaries de ploeg met het hoogste aantal afstandsschoten per wedstrijd. Specialisten zoals Koïta en Ito legden al meerdere parels in het mandje van buiten het strafschopgebied. KVM lijkt trouwens de favoriete tegenstander van Ryotaro Ito: onze magiër scoorde 4 van zijn 7 doelpunten tegen hen.

STVV bleef het hele seizoen gespaard van blessures. Met de meet in zicht melden er zich wel enkele vermoeide Kanaries in de ziekenboeg. Zo zijn Ogawa (elleboog) en Steuckers (enkel) geblesseerd en is Bocat licht onzeker. Anderzijds keren Yamamoto en Fujita terug na hun internationaal avontuur met het Olympisch team van Japan. Aangezien de opeenvolging van wedstrijden en het reizen in de kleren kruipt, worden onze Olympiërs nog niet meteen in de basis verwacht:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Ito – Delorge – Bocat

Bertaccini – Zahiroleslam – Koïta

KV Mechelen: Kanarie als kapitein

Mechelen toont zich voorlopig van zijn beste kant in de Europe Play-Offs. Momenteel prijken ze op een mooie 2de plek, leider KAA bijbenen is echter niet meer mogelijk. De 8ste plaats in het eindklassement wordt dus ook voor Mechelen het hoogst haalbare: met nog 3 wedstrijden te gaan staan de Kakkers 4 punten voor op de Kanaries.

Coach Hasi is aan zijn laatste weken bezig. Hasi zorgde na zijn komst voor een geweldige remonte in het klassement, maar bereikte geen akkoord voor volgend seizoen.

De gevaarlijkste mannen bij Malinois zijn vast en zeker Mrabti en ex-Kanarie Rob Schoofs. Samen zijn ze betrokken bij maar liefst 28 doelpunten. Dit is meer dan de helft van de Mechelse doelpuntenproductie (53). Spits Basette moest afgelopen wedstrijd tegen Gent het veld al na 15 minuten verlaten. Hij werd vervangen door de Algerijn Slimani die in de 31ste minuut al wist te scoren. Het is dus niet zeker wie van de 2 aan de aftrap zal verschijnen en of er nog andere wijzigingen zullen doorgevoerd worden:

Thoelen

Walsh – Garanaga – Bates – Foulon

Mukau – Schoofs

Hairemans – Mrabti – Storm

Slimani