De eerste wedstrijd van de Europe Play-offs staat voor de deur: de Kanaries ontvangen KVC Westerl in eigen huis. De vorige ontmoeting tussen beide teams was er één om nooit te vergeten: op de dag van de viering van STVV’s 100-jarig bestaan triomfeerden de Truienaars, na een prachtig doelpunt van Ito. Wie trekt de eerste wedstrijd van de Play-offs naar zich toe?

STVV: meeste duelkracht & hoogste passnauwkeurigheid

De Kanaries zijn terug van hun interlandbreak en klaar om weer vol voor de winst te gaan. STVV sloot het seizoen af met de hoogste percentage passnauwkeurigheid in de competitie: maar liefst 85,1% van de passes bereikten een medemaat, gemiddeld werd er per wedstrijd met 559,3 passes gestrooid. Bovendien won STVV dit seizoen de meeste persoonlijke duels van alle ploegen in de Jupiler Pro League. Dit toont aan dat onze jongens over de nodige grinta en duelkracht beschikken.

Als je een blik op de cijfers werpt, is Abou Koïta de gevaarlijkste man bij de Kanaries. Hij sloot de reguliere competitie af met 14 goals en 2 assists en was dus betrokken bij 16 van de 35 Truiense doelpunten. Verder wonnen de Kanaries 8 van de 15 thuiswedstrijden en verloren ze maar 3 keer in eigen huis. Deze reputatie gaan ze dus zeker willen verzetten tijdens de Play-offs.

Na de laatste - succesvolle - thuiswedstrijd tegen Club Brugge verwachten we geen grote wijzigingen in de basiself. Enkel Koïta is onzeker met een lichte spierblessure:

Suzuki

Van Helden - Smets - Godeau

Ananou – Ito of Fujita - Delorge - Ogawa of Bocat

Steuckers - Zahiroleslam – Koïta?

KVC Westerlo: zonder hoofdcoach naar Sint-Truiden

Na de komst van Rik De Mil speelde Westerlo goed voetbal, wat leidde tot behoorlijke resultaten. De Kemphanen namen echter afscheid van De Mil na de salonremise tegen KRC Genk. Ze zakken dus zonder hoofdtrainer af naar Haspengouw, assistent-trainer Bart Goor neemt de honneurs waar.

Een opvallende statistiek is dat Westerlo dit seizoen al 13 strafschoppen kreeg … en deze ook allemaal benutte. Een penalty weggeven betekent dus een quasi-zeker tegendoelpunt incasseren.

Bij Westerlo hangt Madsen een mogelijke schorsing van 2 wedstrijden boven het hoofd na het incident met Kayembe in de vorige wedstrijd. Doelman Sinan Bolat is sowieso geschorst. Ook Sidorchuk zal de wedstrijd vanuit de tribunes moeten volgen. Bos en Bayram kwamen met lichte blessures terug van hun respectievelijke nationale ploegen. De opstelling blijft dus onzeker. Dit zijn de mogelijke 11 van Westerlo:

Gillekens

Reynolds – Bayram of Tagir - Neustadter - Bos of Rommens

Piedfort - Haspolat

Yow - Madsen of Van den Keybus - Sayyadmanesh

Vermant