Zet STVV zijn overwinningsreeks tegen gepromoveerde teams verder?

Op 19 februari 2023 komt KVC Westerlo op bezoek op Stayen. Westel is één van de ploegen die dit jaar promoveerde naar de Jupiler Pro League. En promovendi zijn dit seizoen spek voor de bek van de Kanaries: want in de laatste 3 competitiewedstrijden tegen gepromoveerde teams van de laatste 2 jaren – tegen RFC Seraing, Union SG en KVC Westerlo – bleef STVV ongeslagen. Hopelijk kunnen we deze overwinningsreeks zondag doortrekken!

Het vizier van de Kanaries staat uitermate scherp sinds de WK-break. We staan namelijk op de derde plaats van alle eersteklasseploegen wanneer het gaat over schotconversie: maar liefst 14,5% van onze doelpogingen mondt uit in een doelpunt. Die efficiëntie was tot hiertoe vooral te danken aan ons gouden spitsenduo Bruno en Hayashi. Samen met collega-aanvallers Hara en Kaya zet onze voorhoede alle zeilen bij om dit indrukwekkende percentage verder te doen stijgen.

De vorige 2 keer dat de Kanaries tegen Westerlo speelden, trok STVV aan het langste eind. Slaagt geel-blauw erin om voor de derde keer op rij te winnen van KVC Westerlo? Dat weten we zondag rond 21u …