De laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen is bij STVV traditiegetrouw een knaller van formaat. Vorig jaar kregen de Kanaries Antwerp over de vloer, het jaar tevoren kwam Standard op bezoek. Dit seizoen is dat niet anders: op zondag 17 maart strijkt Club Brugge neer in Sint-Truiden. Die datum staat vast. Alleen verschuift het aanvangsuur van deze topaffiche mogelijk nog.

Dat STVV Simon Mignolet en co op zondag 17 maart partij geeft, is zeker. Alleen vernamen de Kanaries recent van de Pro League dat het aanvangsuur mogelijk verschuift: als Club Brugge na dit weekend al zeker is van een plek in play-off 1, wordt de wedstrijd vervroegd naar 13u30. Als er voor Club Brugge volgend weekend nog een kwalificatie voor play-off 1 op het spel staat, blijft het geplande aanvangsuur (18u30) behouden.

“Niet ideaal, maar maken er het beste van”

De mogelijke verschuiving komt er op vraag van de rechtenhouder, die graag zoveel mogelijk wedstrijden uitzendt en daarom de wedstrijden wenst te spreiden. “Voor STVV is dit niet ideaal. Op vlak van wedstrijdorganisatie zouden we één en ander moeten omgooien. En daarnaast vergt het een inspanning om iedereen tijdig en correct te informeren. Belangrijker nog: de flexibiliteit van onze supporters en vrijwilligers wordt op deze manier op de proef gesteld. Daarom hadden we ook aangegeven deze wedstrijd bij voorkeur niet te verplaatsen”, geeft Sven aan.

Anderzijds vormen de tv-rechten een belangrijke bron van inkomsten voor alle voetbalclubs, dus heeft STVV ook begrip voor die kant van het verhaal: “Er zullen nog andere clubs in deze situatie verkeren en zich solidair tonen. Door iedereen zo snel mogelijk te informeren, hopen we alvast dat onze supporters hun agenda tijdig kunnen aanpassen. Zo kan Stayen als vanouds vollopen.”

Magnifieke dag van maken

De (reguliere) seizoensafsluiter is altijd een publiekstrekker van formaat. “Ook nu verloopt de ticketverkoop vlot. Zodra alle resultaten van de volgende speeldag bekend zijn, zullen we iedereen zo snel mogelijk informeren over het definitieve aanvangsuur van STVV – Club Brugge. Mensen die al een kaart gekocht hebben en op een eventueel gewijzigd uur onbeschikbaar zijn, zullen hun ticket bij een andere wedstrijd kunnen opnemen. Hoewel we geen impact hebben op de uiteindelijke beslissing, zullen we er alles aan doen om er weer een magnifieke dag van te maken.”