Schmidt

Smets - Van Helden – Godeau – Ananou

Delorge – Van Dessel - Bocat

Kaya – Steuckers – Koita

In een bloedhete oefenpot namen de Kanaries het op tegen het PSV van Peter Bosz. Campus De Herdgang vormde het decor voor deze vriendschappelijke wedstrijd. De eerste voor PSV, waar Xavi Simons, Luuk De Jong en Noa Lang voorlopig nog aan de kant bleven.

Ondanks de verzengende hitte in de namiddag verschenen er twee gretige teams aan de aftrap. De thuisploeg zette meteen druk, zonder daarbij grote kansen te creëren. STVV kwam wel een paar keer piepen in de zestien. Kaya trapte over en ook Steuckers kopte te hoog. Diezelfde Steuckers stuitte wat later ook nog eens op doelman Drommel.

Na de eerste drinkpauze, halfweg de eerste helft, kwam Jason Van Duiven oog in oog met Schmidt. De Truiense doelman moest zich helemaal strekken om de stifter van onder de lat te tikken. Wat later reageerde Schmidt ook alert op een schotje van Antonisse. Op een zucht van de rust ging de bal aan de overzijde op de stip na een overtreding op Koita. De kwieke winger mocht het zelf proberen vanop elf meter. Doelman Drommel koos de juiste hoek en stopte het schot, Bocat was er als de kippen bij om het af te maken in de herneming. Stand bij de rust: 0-1.

Tweede helft

Bij STVV geen vervangingen in het begin van de tweede helft. PSV wisselde wel en bracht meer ervaring en frisheid in de ploeg. De thuisploeg voerde het niveau op en versierde enkele kansen. Nasso probeerde het, maar zijn schot was te centraal om Schmidt te kloppen. Op het uur was het wel raak. El Ghazi lepelde de bal over Schmidt, via de dwarsligger in doel en zo hingen de bordjes weer gelijk.

Tijdens de tweede drinkpauze, twintig minuten voor tijd, bracht coach Fink tien nieuwe namen tussen de lijnen. Enkel doelman Schmidt bleef staan.

Schmidt

Francis – Mindombe – Vanwesemaal

Hashioka - Dumont – Teuchy – R. Ito

Nhaili – Barnes - Librici

Met vers bloed en aanvallende intenties gaf STVV opnieuw meer weerwerk. Dumont mikte naast na een knappe aanval. In het slot besliste de jonge Nhaili de wedstrijd met een beheerst schot. 1-2. Een deugddoende zege na een zware oefenwedstrijd.