Wie wordt Mister STVV?

April 30, 2024

Knapste Kanarie bekendgemaakt op Moederdag

video

Vergeet Miss België, supportersclub Victoria verkiest de komende weken haar Mister STVV. Tijdens deze verkiezing nomineren de geel-blauwe fans de speler die hun hart sneller doet slaan. Voor één keer zijn dus niet de voetbalkwaliteiten, maar wel het voorkomen en de uitstraling van de spelers doorslaggevend. Nieuw dit jaar is dat ook de trainingsstaf in aanmerking komt.

Victoria is één van de enige vrouwelijke supportersclubs in het Belgisch voetbal. De verkiezing van Mister STVV is één van de activiteiten van deze vurige dames, weet bestuurslid Karolien Spiritus. “Elk jaar kan je kiezen voor jouw favoriete speler. Dit jaar is er echter een leuke nieuwigheid. Ook de trainersstaf komt in aanmerking voor deze gegeerde titel. Onze charmante coach zal dus ook aanspraak kunnen maken op de overwinning”, glimlacht Karolien.

Allemaal toppers, enkele favorieten

Naast coach Fink staan er nog enkele Kanaries hoog genoteerd bij de bookmakers: “De spelersgroep is dit jaar heel open en vriendelijk. Het zijn allemaal toppers. Maar in de wandelgangen hoor je bepaalde namen wel wat vaker vallen. Vorig jaar eindigde Matte Smets op de tweede plaats. Hij kan dus allicht opnieuw op de nodige stemmen rekenen. De jongere dames hebben natuurlijk veel keuze dit jaar, met al de doorgebroken youngsters”, knipoogt mede-initiatiefneemster Jolien Bortels. “Daarnaast horen we dat ook Suzuki en Ananou in de smaak vallen. En de wat oudere dames smelten voor de eeuwig sympathieke Jo Coppens.”

Prijsuitreiking na KVM

In het verleden gingen onder andere Kenny Steppe, Stef Peeters en Pol Garcia met de overwinning aan de haal. Vorig jaar sleepte de ongenaakbare Jorge Teixeira de trofee in de wacht. Wie Tex opvolgt, weten we op 12 mei: “Supporters kunnen tot vrijdag 10 mei hun stem uitbrengen. De winnaar van de verkiezing wordt bekendgemaakt na de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op Moederdag. Op die dag zakt de top 3 na de match af naar de Rvue, waar de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt wordt”, zo besluiten de organisatoren.