Schmidt

Van Helden - Smets - Godeau

Ananou - Delorge - Ito - Bocat

Steuckers – Kaya - Koita

In een aangename eerste helft stak STVV als eerste de neus aan het venster. De poging van Kaya vormde evenwel geen bedreiging voor Kortrijk-doelman Vandenberghe. Ook de thuisploeg toonde zich gretig in de openingsfase. Na een kwartier bracht Kadri Bruno in stelling met een splijtende pass. Godeau las de situatie uitstekend en smoorde het gevaar in de kiem. Kort daarna moest Schmidt plat op een poging van Mbayo.

De Kanaries voetbalden aan de overzijde een resem hoekschoppen bij mekaar. Halfweg de eerste helft sneed Steuckers goed naar binnen. Vandenberghe moest zich strekken om het schot van de jonge Kanarie uit zijn doel te ranselen. Het spel ging goed over en weer. Kort voor het halfuur kwam Avenatti oog in oog met Schmidt. De stifter van de Uruguayaan botste naast.

Op slag van rust wees scheidrechter Staessens naar de stip na een overtreding van Smets op Mbayo. De VAR zag dat de overtreding buiten de zestien gebeurde en dus werd de penalty een vrije trap. Die leverde de thuisploeg niets op. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kreeg Steuckers een uitgelezen kans op de openingstreffer, maar hij besloot naast op aangeven van Bocat.

Tweede helft

Kort na de pauze drong Kaya de zestien in. Silva belette de spits het scoren met een gewaagde tackle. Geen strafschop, oordeelde scheidsrechter Staessens. Daarna viel het tempo wat terug. De duels volgden mekaar snel op en doelkansen bleven schaars. Tot Delorge Steuckers in stelling bracht met een prima doorsteekpass. Steuckers schoof het leer beheerst in de verste hoek. 0-1.

De thuisploeg vond geen antwoord op die opdoffer. De Truiense verdediging ving de Kerels op zonder al te veel problemen. Een zeldzame poging van Mehssatou ging meters naast het doel van Schmidt. Een kwartier voor tijd kwam STVV nog een keer opzetten via de ingevallen Dumont. In het absolute slot was Koita zelfs nog dichtbij de 2-0. Hij poeierde het leer vol tegen de dwarsligger. De Truiense zege kwam niet meer in gevaar. Zes op zes. Een droomstart voor de mannen van Thorsten Fink. Op naar Anderlecht, volgende week zondag op Stayen.

Wissels STVV

45’ Hashioka voor Ananou
71’ Dumont voor Ito
82’ Barnes voor Kaya
90+2’ Van Dessel voor Koita
90+2’ Yamamoto voor Steuckers