Dapper STVV knokt zich naar punt in Limburgse derby

May 11, 2023

STVV speelde voor de tweede keer dit seizoen gelijk tegen rivaal en competitieleider Racing Genk. Het werd 2-2 na een intense derby op Stayen. Sint-Truiden kwam twee keer op achterstand en knokte zich even vaak weer terug. Okazaki en Bruno waren de doelpuntenmakers van dienst.

Jupiler Pro League

KRC Genk

Matchverslag

video

De Kanaries begonnen met aanvallende intenties aan de Limburgse derby, die die bol stond van de overtredingen en spelonderbrekingen. Bruno kwam al na twee minuten een keer piepen. Zijn poging ging een metertje naast.

De bezoekers keken de kat wat uit de boom, maar openden halfweg de eerste helft toch de score. Samatta kopte een gemeten voorzet van Arteaga tegen de netten, 0-1.

Met de rust in zicht had Genk de kans om de score te verdubbelen, maar dit keer trof Samatta het zijnet. Een dure misser, want in de toegevoegde tijd van de eerste helft schilderde Bruno een vrije trap op het hoofd van Okazaki. De Japanner kopte de bal over de doellijn. De tik van Konaté was zelfs overbodig, 1-1 bij de rust.

Na de pauze ving STVV de bezoekers wat lager op. Veel werk had doelman Schmidt echter niet op te knappen, tot hij zich moest strekken op een poging van Munoz. Paintsil ving op en bediende Samatta, die vervolgens bedankte met zijn tweede van de partij.

Coach Hollerbach veranderde daarna het geweer van schouder en bracht onder meer Janssens, Hara en Koita in de ploeg. Die aanvallende wissels loonden. Vandevoordt hield Hara van een doelpunt op aangeven van Koita.

Even later was het wel raak. Met minder dan een kwartier op de klok, ontbond Gianni Bruno zijn duivels. Met een strak schot in de korte hoek bracht hij STVV opnieuw op gelijke hoogte. Het twaalfde doelpunt al voor de Truiense goalgetter.

STVV bleef strijdvaardig tot de zevende minuut van de extra tijd en trok zo een felbevochten punt over de streep in een sfeervol Stayen.