Nederlaag tegen AA Gent

STVV ging op zondagavond onderuit tegen AA Gent. Na een non-match werd het 0-3 op Stayen en daar had de vroege uitsluiting van Koita veel mee te maken.

AA Gent

Jupiler Pro League

Matchverslag

video

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van Hong, zijn schot ging naast. Diezelfde Hong was wat later betrokken bij een veel beslissendere fase. Koita plantte zijn voet tijdens een dribbel onvrijwillig op die van de Zuid-Koreaan. Geel, oordeelde Verboomen. De VAR zag er echter een zwaardere overtreding in en Verboomen volgde: rood voor Koita, na amper 16 minuten spelen.

De Buffalo’s profiteerden net voorbij het half uur van hun numerieke meerderheid. Een afstandsschot van Salah verdween onaangeroerd in de linker hoek, 0-1. Kort voor de rust verdubbelde Cuypers de Gentse voorsprong met een rake kopslag.

De Kanaries konden met tien tegen elf nooit een vuist maken. Ook na de pauze behielden de bezoekers de controle. Cuypers telde STVV in minuut 55 helemaal uit met een volley op een afgeweken voorzet van Piatkowski. De rest van de tweede helft was een maat voor niets