Samenvatting STVV - Sporting Charleroi

Steuckers met de verlossing!

video

Opstelling:

Suzuki

Janssens - Smets - Van Helden

Hashioka – Ito – Delorge – Bocat

Steuckers – Kaya – Koïta

Door de schorsing van Godeau mag Wolke Janssens voor de eerste keer starten aan een competitiewedstrijd. Zahiroleslam is nog buiten strijd door een schouderblessure, Kaya begint in de spits.

Op het eerste doelgevaar van de wedstrijd is het wachten tot minuut 18. Koïta wordt foutief afgestopt net buiten de 16. Onze Gouden Croc neemt de vrije trap zelf en zet Koffi stevig aan het werk. De doelman moet er zelfs even van bekomen en heeft verzorging nodig.

STVV blijft daarna de gevaarlijkste ploeg. Kaya krijgt een voorzet van Bocat, maar die eerste moet de bal net iets te hoog halen en kan niet krachtig genoeg koppen.

Op de eerste grote kans voor Charleroi is het wachten tot minuut 34. De spits van de Zebra’s wordt diep gestuurd en probeert de bal gekruist binnen te trappen, maar de bal glijdt voorlangs. Voor de rest geraakt de Waalse ploeg moeilijk over de middellijn.

We gaan rusten met een brilscore.

Tweede helft

We starten aan de tweede helft met dezelfde 22 namen. De 11 Kanaries tonen wel merkelijk gretiger uit de kleedkamer dan de Zebra’s.

In minuut 58 verstuurt Kaya een diepe bal op Ito, die op Koffi trapt. In de herneming geraakt ook Kaya niet voorbij de doelman. Die kans luidt het begin in van een Truiens offensief. Het regent gevaar richting het zwart-witte doel.

Die aanvalsgolf levert echter geen openingstreffer op. En dus slaakt Stayen in minuut 77 een zucht van verlichting, wanneer de ingevallen Benbouali plots helemaal alleen voor Suzuki verschijnt. De Henegouwse spits stift de bal over Zion, maar een oplettende Janssens keert de bal nog net voor de doellijn. Het wordt nog een spannend einde ...

Gelukkig kent die spannende slotfase een happy end. Want 6 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd breken de Kanaries de ban! Na een prachtige voorzet van Delorge lift Bocat de bal net over de doelman, waarna Steuckers binnen kan koppen. Stayen davert op zijn grondvesten.

Na die verlossende treffer is het nog een kleine 10 minuten bibberen., tot het verlossende fluitsignaal weerklinkt. STVV pakt 3 gouden punten in de laatste thuismach van het jaar en begint aan een heerlijke feestnacht.

Wissels:

87’ Koita – Yamamoto

87’ Ito – Dumont

87’ Steuckers - Fujita

92’ Kaya - Barnes