STVV begint 2023 met een gelijkspel bij Standard

May 10, 2023

STVV opende het nieuwe jaar met een 1-1-gelijkspel op Standard. Hayashi bracht STVV op voorsprong, Standard kwam pas in de toegevoegde tijd langszij via Perica.

Jupiler Pro League

Matchverslag

Standard

video

De wedstrijd begon met een mogelijkheid voor Matte Smets. Het afstandsschot van de jonge Kanarie belandde in de handen van Bodart. Standard nam vervolgens de partij in handen maar veel verder dan steriele druk kwamen de Rouches niet. De beste kans was voor Laifis, die over kopte op aangeven van Dønnum. 

Ook na de pauze slaagde Standard er niet in om de Truiense defensie in verlegenheid te brengen. In tegendeel, het doelpunt viel aan de overzijde. Bruno bediende de vrijstaande Hayashi en die maakte het keurig af. Scheidsrechter Van Damme keurde de goal in eerste instantie af wegens vermeend buitenspel. De VAR draaide die beslissing terug, 0-1.

Standard probeerde daarna het tij te keren, maar kreeg geen bal tussen de palen. De ingevallen Ohio was gevaarlijk met een gekruist schot, maar die bal ging voorlangs. Zo leek STVV met de volle buit aan de haal te gaan, tot Bauer zich verkeek op een lange bal en Standard optimaal profiteerde. Canak bediende Perica centraal voor doel en die bedankte met de late gelijkmaker, 1-1.  Een al bij al een billijk gelijkspel.