STVV houdt verdiend punt thuis tegen Club Brugge

May 11, 2023

STVV en Club Brugge hielden mekaar in evenwicht op Stayen. De bezoekers kwamen in de eerste helft op voorsprong. Bruno scoorde in de tweede helft de gelijkmaker en schonk Sint-Truiden zo een verdiend punt.

Club Brugge

Jupiler Pro League

Matchverslag

video

De Bruggelingen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en eisten het balbezit op. Mata en Lang kwamen in de buurt van de openingstreffer, maar een Truiens been en doelman Schmidt staken daar een stokje voor.

STVV loerde op de counter en had een goede mogelijkheid met de vinnige Hayashi. Hij besloot voorlangs na een lange rush. Bij de volgende Brugse mogelijkheid was het wel raak. Janssens tikte een gevaarlijke voorzet van Buchanan ongelukkig in eigen doel, 0-1.

Met de rust in zicht ging Odoi aan Hayashi hangen in de zestien. De Japanner ging neer, Laforge wou van geen penalty weten en ook de VAR greep niet in. Op z’n minst een betwistbare fase.

Na de pauze kwamen de Kanaries een stuk aanvallender voor de dag. Een bedrijvige Koita zette Okazaki oog in oog met Mignolet. De Brugse doelman hield zijn ploeg overeind.

De Kanaries gingen vol voor hun kansen en werden daar ook voor beloond. Mignolet kon een voorzet van Hashioka niet klemmen, Bruno was er als de kippen bij om de gelijkmaker tegen de netten te duwen. De tiende goal dit seizoen voor de spits in vorm.

Niet veel later scoorde Bruno opnieuw, maar dit keer vanuit buitenspelpositie. Geen van beide ploegen kon in het slot het laken definitief naar zich toe trekken en zo werd 1-1 de eindstand.