STVV verliest nipt van Antwerp

May 11, 2023

STVV kon geen punten sprokkelen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Antwerp boekte een zuinige 0-1-zege dankzij een doelpunt van Balikwisha.

Jupiler Pro League

Matchverslag

Royal Antwerp

video

De Kanaries begonnen aardig aan de partij. Hayashi kwam een schoenmaat te kort om de lange bal van Janssens in doel te verlengen. Aan de overkant had Kerk een uitgelezen kans op de openingstreffer. Schmidt behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Avila mikte wat later een vrije trap naast het doel van Schmidt. De stand na een flauwe eerste helft was dan ook 0-0.

Na de pauze schoten de bezoekers sneller uit de startblokken. Vermeeren waarschuwde de Kanaries met een loeier tegen de paal. Balikwisha profiteerde een minuut later optimaal van Truiens balverlies, 0-1.

STVV probeerde onder impuls van enkele aanvallende wissels het tij te keren. De Antwerpenaren kwamen echter zelden in de problemen. Op het uur wees Vergoote naar de stip voor een tackle van Alderweireld op Hayashi. Helaas voor Sint-Truiden ging er buitenspel vooraf aan de overtreding. Geen strafschop.

De ingevallen Scott scoorde in het slot nog voor Antwerp, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo draaide de wedstrijd uit op een nipte zege voor de Great Old. Na afloop werden coach Hollerbach, topschutter en MVP Bruno en alle andere Kanaries uitgebreid bedankt door de fans.