Tienkoppig STVV onderuit in bekerduel bij Zulte Waregem

May 11, 2023

Het bekeravontuur van STVV eindigt aan de Gaverbeek. Op een natgeregende grasmat gingen de Kanaries met 2-0 kopje onder. Vooral de vroege uitsluiting van Daniel Schmidt speelde STVV parten.

Croky Cup

Matchverslag

Zulte Waregem

video

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of Schmidt werkte Ramirez tegen de zompige mat, met een ongelukkige tussenkomst buiten de zestien. Scheidsrechter Boucaut aarzelde niet en greep meteen naar de achterzak. Rode kaart, STVV nog een hele wedstrijd met z’n tienen verder.

Jo Coppens kwam in de ploeg en moest zich niet veel later tonen op een strafschop na handspel van Hayashi. Coppens koos de juiste hoek en hield Gano van de openingstreffer. Knappe redding van de invaller.

STVV toonde zich ondanks die vroege rode kaart strijdvaardig. Bruno had een schietkans, Bossut reageerde alert. Het doelpunt viel aan de overzijde. Fadera bracht Essevee op voorsprong.

Net voorbij het uur floot Boucaut een tweede strafschop na contact tussen Coppens en Fadera in de zestien. Vormer was wel trefzeker vanop elf meter, 2-0. Boeken toe. In het slot kwam Hayashi wel nog dichtbij de aansluitingstreffer maar hij besloot voorlangs.