Wedstrijdverslag KAA Gent - STVV

Sint-Truiden en Gent delen de punten in de Ghelamco Arena

video

Eerste helft

Schmidt

Godeau – Smets – Van Helden

Hashioka – Delorge – Fujita – Bocat

Steuckers – Kaya – Koita

STVV nam een blitzstart in de Ghelamco Arena. Na vier minuten trok Bocat zich een eerste keer op gang. Nardi moest meteen vol aan de bak om het schot van de Fransman te pareren. De Buffalo’s waren gewaarschuwd. Toch kon Koita wat later opnieuw aan de haal na een goede balverovering van Delorge. Koita hield het hoofd koel en plaatste het leer in de verste hoek, buiten het bereik van Nardi. Luttele minuten later brak de vinnige flankaanvaller opnieuw door de Gentse linies. Dit keer was Koita genadig en besloot hij voorlangs.

STVV nam geen gas terug. Integendeel. Een afgeweken kopbal van Hashioka landde voor de voet van Delorge en die poeierde het leer onhoudbaar voorbij Nardi. 0-2. Niets op af te dingen. Ook de bedrijvige Fujita was er dicht bij, maar zijn schot rolde een metertje naast. Op druk van de thuisploeg was het wachten tot na de eerste drinkpauze. De Sart probeerde het van ver. Hashioka smoorde het gevaar in de kiem met een beenveeg. Op tien minuten van de rust was het wel raak voor de Buffalo’s. Een hoekschop van Kums vond het hoofd van Watanabe. Orban duwde de aansluitingstreffer van dichtbij voorbij Schmidt.

Tweede helft

Meteen na de pauze kwam STVV goed weg. Opnieuw een gevaarlijke hoekschop van de thuisploeg. Kandouss kon vrij op doel besluiten bij de tweede paal, maar knalde onbesuisd over. Bij de eerstvolgende hoekschop toonde Torunarigha zich wel trefzeker en zo hingen de bordjes weer gelijk. Gent domineerde in de tweede helft. Toch zakte het energiepeil gaandeweg ook bij de thuisploeg. De Truiense defensie hield kranig stand. Brown kwam in het absolute slot nog dicht bij het winnende doelpunt, maar zijn aanname was niet goed genoeg om tot een schot te komen. Zo trokken de Kanaries een knap punt over de streep tegen de ongeslagen competitieleider.

Wissels STVV

64’ Van Dessel voor Fujita
64’ Barnes voor Kaya
84’ Janssens voor Bocat
90+2’ Yamamoto voor Koita
90+2’ Okazaki voor Steuckers