Suzuki

Godeau – Smets – Van Helden

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Barnes – Koita

Charleroi en STVV begonnen aan de wedstrijd met maar één doel voor ogen: met een driepunter de interlandbreak ingaan. In het openingskwartier leidde dat nog niet bepaald tot een zondvloed aan doelgevaar. Doelman Suzuki moest wel één keer de handen uit de mouwen steken, na een kopbal van Heymans. Het was wachten tot de 27ste minuut om een nieuwe kans te zien. In hetzelfde strafschopgebied werd een lage schuiver van Badji gered door de Truiense doelman. Enkele minuten later toonde Sint-Truiden zich voor het eerst gevaarlijk aan de overzijde: Ito vond na een mooie aanval de vrijstaande Barnes, die besloot op Koffi. Na een evenwichtige eerste helft gingen we rusten met een stilaan vertrouwde statistiek: na 45 minuten liet geel-blauw 59% balbezit noteren.

Tweede helft

De tweede helft bood een pak meer spektakel. Na 53 minuten zette Mbenza zich door, zijn schot deed het zijnet trillen. Enkele minuten later nam Ito aan de overkant de afvallende bal van een hoekschop heerlijk op de slof. Koffi was paraat en tikte zijn inzet weg van onder de deklat. Tien minuten later moest ook Suzuki aan de bak. Hij toonde zijn snelle reflexen op een kopbal van Marcq, die achteraf gezien wel in buitenspelpositie stond. Het team van coach Mazzu putte hier wel vertrouwen uit. Eerst trof Mbenza de paal en niet veel later schoof een afstandsschot van Zorgane voorlangs.

Namens STVV legde Ito op zijn beurt aan, maar zijn schot was niet hard genoeg om de thuisdoelman te verslaan. Nog geen twee minuten later wist diezelfde Ito na een mooie combinatie zichzelf vrije te maken, deze keer miste zijn afwerking wat richting.

De slotfase van de wedstrijd was er één boordevol spanning. Charleroi was het eerst aan zet. Na een combinatie over de rechterflank werkte de ingelopen Dabbagh de voorzet van Rogelj in doel. Coach Fink moest reageren en deed dit prompt met een driedubbele wissel. Die ingreep wierp meteen zijn vruchten af: na een vloeiende actie zeeg Delorge neer in het strafschopgebied. Op aangeven van de VAR ging de bal op de stip. Koita nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de elfmeter hard door het midden: 1-1. In de 93ste minuut maakte Andreou contact met Okazaki op de rand van de zestien. De Truiense fans waanden zich even in de voetbalhemel, want scheidsrechter Smet wees opnieuw naar de stip. Zijn beslissing werd door de VAR echter in extremis omgebogen naar een vrije schop buiten de zestien. Op de counter die op deze vrijetrap volgde, moest Ananou aan de noodrem trekken. Een rode kaart was het onvermijdelijke gevolg. Na deze bewogen slotfase keert Sint-Truiden toch met een puntje richting Haspengouw. De Kanaries sluiten het eerste deel van de competitie af met een positief bilan: spectaculair voetbal en een verdiende plaats in de middenmoot.

Wissels STVV

69’ Kaya voor Barnes

84’ Yamamoto voor Van Helden

84’ Ananou voor Ito

84’ Okazaki voor Hashioka

90+8’ Dumont voor Koita