video

Eerste helft

STVV start in dezelfde opstelling als vorige week, toen de Kanaries Kortrijk versloegen.

Voor de aftrap pakken de Brusselaars uit met hun stilaan vertrouwde lichtshow. De felgele Kanaries zijn echter niet verblind. Laat staan onder de indruk: Fujita recupeert een mislukte uittrap van Schmeichel, Steuckers vindt Koïta, zijn pegel heeft wel de kracht maar niet de richting.

In de 8ste minuut is het wél raak. Suzuki verstuurt een lange kruisraket richting rechterflank, waar Arnstadt schuttert. Steuckers profiteert, omspeelt de doelman en zet STVV koelbloedig op voorsprong.

Wat later volgt Vanwesemael het goede voorbeeld van zijn kompaan op rechts. De jongeling rolt de flank op, Fujita volleyt de afgeweerde bal over.

In de 20’ steekt STVV opnieuw de neus aan het venster. Een lange bal van Delorge klieft door het paarswitte luchtruim richting rechterflank. Daar spelen Steuckers en Vanwesemael Anderlecht op een hoopje, maar Zahiroleslam maait over diens voorzet.

In de 27’ een eerste echte dreiging van Anderlecht. Een actie over links eindigt in een schot, dat gevaarlijk lijkt dan het blijkt. In de 35’ minuut luiden de alarmbellen het hardst: eerst leidt balverlies van Suzuki tot een reuzenkans, enkele tellen later riskeert Godeau lijf en leden om de gelijkmaker te voorkomen. De Kanaries halen opgelucht adem.

Na die dubbele waarschuwing vindt geel-blauw de organisatie terug. Het speelt de eerste helft beheerst uit.

Tweede helft

De beheersing van de laatste minuten in de eerste helft, is er niet in het begin van de tweede. Anderlecht schiet een pak scherper uit de startblokken. En die druk resulteert in de 50’ in de gelijkmaker: Thorgan Hazard knikt een voorzet binnen.

De Kanaries zijn amper bekomen, of de 2-1 hangt tegen de touwen. Stroeykens schuift binnen van buiten de zestien. In de 56’ breekt Anderlecht opnieuw uit. Dit keer werkt Dolberg af. Het licht gaat even helemaal uit bij de Truienaars.

STVV ligt even tegen het canvas. Daarna herpakken de Kanaries zich. In de 65’ en 67’ vinden Zahiroleslam en Delorge op een haar na de linkerbovenhoek. Hun schoten zeilen echter naast doel.

De heropflakkering blijkt maar tijdelijk. Rond de 70ste minuut kom paarswit terug opzetten. Suzuki brengt in eerste instantie nog redding. Even later moet Van Helden echter de noodrem bovenhalen, Vazquez zet de strafschop om.

In het slotkwartier dooft de wedstrijd uit. Er zijn wél nog twee lichtpunten: aanwinst Adriano Bertaccini pikt zijn eerste minuten op het hoogste niveau mee, en het slotakkoord van Ito sterft op de benen van Schmeichel.

STVV moet zijn meerdere erkennen in Anderlecht, dat zich in de tweede helft stevig herpakte. Op naar de volgende thuiswedstrijd, zaterdag tegen Westerlo.