Wedstrijdverslag Standard Luik - STVV

December 27, 2023

Een dominant STVV bekroont haar wedstrijd net niet met de drie punten

video

Standard – STVV

Eerste helft

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka - Fujita – Delorge – Bocat

Steuckers – Kaya – Koïta

Bij STVV neemt kapitein Bruno Godeau zijn stek centraal in de defensie opnieuw in. Op het middenveld krijgt Delorge een nieuwe metgezel: Fujita start voor de derde keer dit seizoen in de basiself.

De wedstrijd start met een relatief uitgebreide studieronde. De eerste 15 minuten besnuffelen beide teams elkaar. Maar dan vindt Abou Koïta het welletjes. Met een dribbel buitenom en snedig schot met links laat hij Sclessin opschrikken.

Die actie is het startschot van een waar Truiens offensief. In de 24ste minuut dreigen de Kanaries opnieuw. Bocat dweilt zijn flank af en zet voor, maar de kruin van Kaya kan het leer net niet genoeg beroeren.

28ste minuut, dubbele dreiging van STVV. Eerst zondert Koïta Steuckers voor doel af, maar Bodart devieert in corner. Die corner wordt op zijn beurt afgeweerd: de rebound van Hashioka sterft in een bos van Luikse benen. De Kanaries voeren de forcing.

Fujita speelt een dijk van een eerste helft. In de 38ste minuut ontfutselt hij voor de zoveelste keer de bal op het middenveld. De aanval die hieruit voortkomt heeft Delorge als eindhalte: de jonge Truienaar pegelt vanop afstand op de vuisten van Bodart.

Tweede helft

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka - Fujita – Delorge – Bocat

Steuckers – Kaya – Koïta

Geen reden om te wisselen bij STVV. Dezelfde 11 Kanaries starten.

In het begin van de tweede helft krijgt Van Helden geel. Zijn vakantie zal dus wat langer duren, want hij is na 5 gele kartonnetjes geschorst voor de eerste match van 2024 (in Union).

De Rouches hebben allicht een donderpreek gekregen, want ze komen scherper uit de kleedkamer. In de eerste 5 minuten na rust dreigt Standard twee keer licht.

Het spel gaat op-en-neer nu. STVV kan dreigen via – wederom - een splijtende pass van Steuckers. Kaya omspeelt de goalie maar krijgt de bal niet meer richting doel vanuit een moeilijke hoek.

Na twintig minuten voetballen treft Delorge de buitenkant van de paal na een knappe rush door de centrale as van het veld.

Ook Koïta test Bodart meermaals na een sierlijke dribbels. Toch blijft scoren moeilijk vanavond.

Na 75 minuten tekent Standard haar grootste kans op. Uit het niets staat Sowah oog in oog met Suzuki, die aan het langste eind trekt en al-bij-al makkelijk kan pareren.

Vijf minuten voor tijd komt de verlossing. Fujita trapt het leer heerlijk tegen de netten – via de paal - na een lang uitgesponnen hoekschop.

Maar het venijn zit hem weer in de staart.. in de laatste adem van de wedstrijd krijgt Janssens de bal tegen de arm. Hands oordeelt de VAR. Kanga laat de laatste levenslijn niet liggen en maakt gelijk vanop de stip.

1-1 en tevens einde van de partij.