Schmidt

Smets - Godeau – Van Helden

Bocat - Van Dessel – Delorge - Ananou

Kaya – Koita – Steuckers

De wedstrijd begon met een vroege vrije trap voor de Saudi’s. Schmidt keek toe hoe de bal naast zijn doel zeilde. STVV toonde zich een eerste keer gevaarlijk op hoekschop: Delorge frommelde de bal net niet voorbij doelman Alamri. Aan de overzijde dreigde Al-Taawoun via Balobaid. Zijn poging strandde in het zijnet.

Daarna volgde een periode zonder al te veel doelgevaar. Tot Kaya halfweg de eerste helft de Saudische doelman met een stevige knal tot een fikse redding dwong. Ook Steuckers waagde zijn kans, maar opnieuw lag de doelman in de weg. STVV voerde de forcing, en Koita was het dichtst bij de openingstreffer. De vinnige winger zag zijn schot echter uiteenspatten tegen de paal. Beide ploegen gingen dus rusten met 0-0.

Tweede helft

In de tweede helft gingen de Kanaries nog nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Een bedrijvige Koita stelde doelman Alamri opnieuw op de proef. Het sluitstuk van Al-Taawoun stond even later ook pal op een poging van Kaya. Schmidt keek aan de overzijde lange tijd werkloos toe, maar toonde zich toch alert op de schaarse pogingen van de Saudi’s.

In minuut 63 voerde coach Fink twee wissels door. Yamamoto en Ito kwamen in de plaats van Van Helden en Van Dessel. Enkele minuten later kreeg STVV waar het recht op had. De pas ingevallen Yamamota bracht Koita in stelling en dit keer had de nieuwe doelman, Eldulaifaa, geen verhaal. Prima afwerking van Koita.

De Kanaries roken bloed en twintig minuten voor tijd verdubbelde Ito de score. Wederom een fraaie goal van de Japanner, op aangeven van Steuckers.

In minuut 72 nam Dumont de plaats in van Mathias Delorge. Tien minuten later volgde er nog een resem wissels en zag de ploeg er als volgt uit:

Schmidt

Hashioka – Diriken – Janssens – Ogawa

Dumont – Ito – Nhaili

Okazaki – Yamamoto - Barnes

Aan de score veranderde niets. De Kanaries trokken de 2-0-overwinning verdiend over de streep. Een geslaagde generale repetitie voor de openingswedstrijd tegen Standard, op zondag 30 juli (19u15).