March 17, 2024

Ongeslagen in eigen huis

video

Eerste helft

Na een prachtige akoestische versie van ‘Vooruit STVV’, gebracht door Arthur Tilkens, fluit scheidsrechter Van Damme de wedstrijd op gang. Ogawa start opnieuw na zijn sterke prestatie in Eupen, Ananou neemt de plaats in van Robert-Jan Vanwesemael.

In de zesde minuut scoort Jutgla de eerste van de wedstrijd. De Spanjaard dribbelt twee Truiense spelers en prikt beheerst binnen. De Kanaries kijken vroeg tegen een achterstand aan.

Na 8 minuten spelen moet STVV-legende Simon Mignolet de wedstrijd staken. Hij grijpt opnieuw naar het rechterbeen en geeft teken dat hij gewisseld moet worden.

STVV blijft niet bij de pakken zitten: geel-blauw eist het balbezit op. Op de eerste echt grote kans is het wel wachten tot minuut 38. Na een perfecte steekpass van Abou Koita, komt Zahiroleslam alleen voor doel. Zijn schot wordt gekeerd door doelman Jackers, in de herneming met het hoofd kan Kahveh de bal niet laag houden. Dit luidt meteen het begin in van een goede periode voor de Kanaries, die nu steeds meer druk naar voren uitoefenen.

STVV groeit in de wedstrijd. Ito kan nog voor rust tweemaal richting het Brugse doel trappen van buiten de grote baklijn, maar zijn schoten zoeven net over het doelhout. Ook de uithaal van Jarne Steuckers op de rand van de zestien zeilt langs, het snoeiharde schot van Koïta sterft in het zijnet. We gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Tweede helft

De Kanaries starten de tweede helft met de gretigheid waarmee ze de eerste helft waren geëindigd. De bal gaat goed rond, de druk naar voor blijft.

In minuut 59 wordt het harde werk van onze Kanaries eindelijk beloond. Steuckers wisselt heerlijk van kant richting Ogawa, die de bal voor doel gooit. Kahveh Zahiroleslam neemt goed positie tussen twee verdedigers door en kopt de bal in de verste hoek. De bordjes hangen verdiend gelijk.

Club Brugge komt er toch nog een keer uit, maar Zion Suzuki, die een beresterke wedstrijd staat te spelen, haalt de bal weg met een beenveeg.

In minuut 66 komt Fujita de plaats van Ito innemen. Meteen daarna krijgt Brugge opnieuw een grote kans, maar ook daar weet Suzuki sterk op te reageren. De bal gaat in hoekschop.

Na 73 minuten worden doelpuntenmaker Zahiroleslam en Ananou vervangen door Kaya en Vanwesemael. Het sein voor een heus Truiens slotoffensief.

In minuut 79 is er plots dé kans op de winning goal. Kaya wordt omvergeduwd door Onyedika, de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Fatih Kaya plaatst zich achter de bal, maar schiet onfortuinlijk op de paal.

Als de nood hoog is, is de verlossing genaamd Abou Koïta dichtbij. Na 84 minuten spelen pegelt onze topschutter de bal van buiten de 16 staalhard in de verste hoek. Nordin Jackers strekt zich volledig uit, maar raakt niet aan de bal.

4 minuten later krijgen Koïta en Steuckers een welverdiende applausvervanging. Yamamoto en Barnes mogen de laatste minuten van de wedstrijd vol maken.

De vierde scheidsrechter houdt het bord met 6 extra minuten omhoog. De spanning blijft te snijden, maar bij affluiten gaat Stayen collectief uit de bol! Giant killers zijn we, giant killers blijven we.