Coppens

Janssens - Smets - Godeau

Hashioka - Fujita - Delorge - Bocat

Steuckers - Kaya - Yamamoto

De goudzwarte Kanaries nemen het vandaag - op de terreinen van Oliva Nova - op tegen het Duitse Holstein-Kiel. Misschien geen ronkende naam, maar wel een te duchten tegenstander: ze staan aan de leiding in de tweede Bundesliga en maken een serieuze kans op promotie naar het hoogste niveau in Duitsland. Blikvanger is Lewis Holtby. De nummer 10 was eerder actief bij onder andere Schalke 04 en Tottenham.

De Kanaries zijn echter niet onder de indruk en spelen hun vertrouwde combinatievoetbal in de aanvangsfase. Na een tiental minuten herstelt Holstein-Kiel het evenwicht. Beide ploegen zetten goed druk, waardoor het niet eenvoudig is om tot vloeiende combinaties te komen in de zone van de waarheid. Doelman Coppens laat zich wel opmerken met een paar gesmaakte kapbewegingen. En ook Eric Bocat trakteert de aanwezigen op een kunststukje, zodat STVV regelmatig onder de druk uit kan blijven voetballen.

Veel Duitser dan dit kan een tegenstander niet zijn: Holstein-Kiel telt heel wat stevige, hoog opgeschoten, fysiek sterke voetballers in de rangen. Een goede fysieke test voor STVV, met andere woorden.

Op het half uur dwingen de Kanaries de eerste echte kans van de wedstrijd af. Fujita stuurt Yamamoto in één tijd diep. Zijn voorzet vindt Kaya, wiens schot via een Kiels been over doel schampt. Luttele minuten later stuurt Steuckers Yamamoto in het straatje. Rihito’s schot gaat voorlangs.

Opnieuw opschudding in de 40’, wanneer Fujita maatje Yamamoto opnieuw voor doel zet. Rihito gaat neer na een wel erg forse schouderduw van de rood-witte verdediger, maar de ref ziet er geen strafschop in.

Op de eerste grote Duitse dreiging is het wachten tot vlak voor het einde van de eerste helft. Wolke Janssens zet een uitschuiver van Mathias Delorge met de glimlach recht en verijdelt zo een tegentreffer.

Tweede helft

Opstelling:

Coppens

Steuckers - Fujita - Delorge - Bocat

Yamamoto - Kaya - Ito

Eén wijziging in de tweede helft: Ryotaro Ito lost Daiki Hashioka af. In de 53’ steken de Kanaries het neus aan het venster. Kaya verovert de bal na stevig stoorwerk, het schot van Steuckers wijkt nog net af op een Duits been en gaat naast. Iets later tovert Fatih Kaya bijna de goal van het jaar uit zijn sloffen: hij devieert een hoge bal met de hak richting doel, maar de doelman redt.

66’, opnieuw Kaya aan het kanon. Fujita verstuurt een magistrale lange bal, Kaya kapt zijn verdediger uit en mikt richting korte hoek. Een minuutje later opnieuw een kans: na een heerlijke driehoekscombinatie komt Kaya een teen te kort om de score te openen.

Halfweg de tweede helft een grootschalige wissel van de wacht. Enkel Ito blijft staan Dit zijn de nieuwe elf namen, onder aanvoering van gelegenheidskapitein Van Helden:

Coppens

Ananou - Diriken – Van Helden

Vanwesemael – Ito – Dumont – Ogawa

Nhaili – Zahiroleslam – Barnes

In de 75’ leidt geharrewar in het Truiense strafschopgebied tot een grote mogelijkheid: de Duitse aanvaller besluit echter nipt naast.

Ook in de 86’ valt er een kans uit de lucht. Ondanks een duidelijke duwfout bij een verre inworp loopt het spel verder: de wenkende mogelijkheid gaat echter naast.

Derde helft

STVV-supporters die ‘de derde helft’ horen, denken spontaan aan DJ Mellemans en de Rvue. Op stage geven beide ploegen er echter een andere invulling aan: we spelen nog 45’ extra.

Youngsters Tristan Teuchy en Matt Lendfers krijgen hierin ook de nodige speelminuten. De wedstrijd van Ito en Coppens zit erop.

Zahiroleslam roert zich in deze derde helft. Hij creëert een kans voor Barnes, de keeper redt zijn poging.

Aan de overkant redt Lendfers op een tegenstoot.

103’, een corner van Dumont verdwijnt bijna rechtstreeks in doel. Valt er nog een laat doelpunt uit de naburige palmbomen?

STVV blijft alleszins dreigen: Dumont knalt een afvallende bal over. Wat later volgt Aloïs Diriken zijn voorbeeld: zijn volley zeilt over na een door Ananou gedevieerde voorzet van Nhaili.

De laatste minuten barst de wedstrijd helemaal los, met kansen aan beide zijden. Eerst pegelen de Duitsers nog tegen de lat, maar luttele minuten later openen ze de score. 0-1.

Een wedstrijd duurt 135 minuten en op het eind winnen de Duitsers? Dat is buiten de Kanaries gerekend. Zij volgen het Duitse stramien: eerst knalt Vanwesemael tegen de lat, enkele ogenblikken later schuift Barnes een – zelf afgedwongen – penalty binnen.