Oefenwedstrijd vol doelpunten eindigt op gelijkspel

Coppens

Mindombe – Diriken – Vanwesemael

Librici – Van Dessel – Dumont – Ogawa

Nhaili – Zahiroleslam – Kaya

STVV schoot snel uit de startblokken en wist al in de tweede minuut te scoren. Nhaili vond het net na een mooie voorbereidende actie van Zahiroleslam. De Kanaries hielden de druk hoog en stellen ex-STVV’er William Dutoit al snel weer op de proef. Kaya dribbelde zich de 16-meter binnen, maar Dutoit kon het schot nog net over de lat tikken.

Na 19 minuten werd de score verdubbeld. Onze nieuwe spits Zahiroleslam hield de bal goed bij, om vervolgens zijn tweede assist van de wedstrijd af te leveren. Dit keer aan Librici.

Vrij snel na de 2-0 herpakte Deinze zich. Oranje-zwart zette hoog druk en wist zo de aansluitingstreffer af te dwingen.

STVV nam daarna opnieuw de bovenhand, maar kwam niet meer tot scoren in de eerste helft. Tijd om te rusten en het team klaar te stomen voor de tweede helft.

Tweede helft

De tweede helft startte meteen aan een hoog tempo. De Kanaries konden enkele keren dreigen, maar dat vertaalde zich niet in een doelpunt.

Na 17 minuten in de tweede helft kreeg Deinze een corner toegekend. Die resulteerde in de gelijkmaker: de bal werd binnengekopt aan de eerste paal. Na een snelle actie van KMSK Deinze kon Vanwesemael de bal nog net op de lijn redden om de 2-3 te voorkomen. 2 minuten later was het echter wel raak, en keek een jeugdig STVV tegen een achterstand aan.

Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal haalde Vanwesemael nog uit met een verschroeiende trap in de linkerhoek. Met die knal zorgde hij voor een billijk gelijkspel.

Zo werd de oefenwedstrijd tegen Deinze een boeiende ontmoeting, onder een loden zon, met heel wat doelpunten.

Doelpunten:

2’ Nhaili

19’ Librici

90’ Vanwesemael

Wissels:

45’ Teuchy - Kaya

67’ Lenoir - Van Dessel

67’ Francis - Mindombe