Wedstrijdverslag STVV - KV Mechelen

May 12, 2024

STVV tekent een perfect rapport tegen Malinwa

video

Eerste helft

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Vanwesemael – Ito – Delorge – Bocat

Bertacinni – Zahiroleslam – Koïta

De STVV-spelers huldigen voor de aftrap hun moeders, maar ze zijn niet van plan om cadeautjes uit te delen in eigen huis. De Kanaries pakken uit met een stevige opstelling.

Desalniettemin is er in de 10’ meteen opschudding. Middenvelder Konaté wordt diep gestuurd en laat Suzuki kansloos. De VAR bestudeert minutenlang de herhaling, en kent uiteindelijk het doelpunt van de ex-Kanarie toe.

STVV toonde al eerder dit seizoen zijn veerkracht. En dat doet het ook in deze voorlaatste thuiswedstrijd. In de 18’ pakt Koïta uit met een ouderwetse dribbel. Abou slalomt doorheen het Mechelse strafschopgebied zoals een skiër zou doen tijdens een wereldbekerafdaling in Kitzbuhl, en vindt maatje Bertacinni. Adriano’s schot wijkt af en hobbelt onhoudbaar in doel. 1-1, de energieke winger opnieuw aan het kanon.

Onder een zalige lentezon maken beide ploegen er een aangenaam kijkstuk van. STVV heeft beduidend meer balbezit, enkel de laatste pass ontbreekt voorlopig. Mechelen loert daarentegen constant op de counter. In de 28’ leidt dat tot een dot van een kans. Pflucke legt een aangesneden voorzet op de slof van Slimani, die onbesuisd over doel devieert.

Geel-blauw reageert opnieuw. Vanwesemael zet zich door op rechts en vindt Bocat aan de tweede paal. De Fransman volleyt vanuit een scherpe hoek echter in twee tijden over.

Afwerken is niet de superkracht van Bocat. Goals aanbrengen daarentegen … In de 39’ zet Eric zich door op links en schuift hij een afgemeten voorzet voor doel. Sluipschutter Bertacinni is er opnieuw bij de kippen bij om fluks binnen te tikken. 2-1 voor STVV.

Dit keer is het aan de Maneblussers om te reageren. Rob Schoofs pakt op zijn vertrouwde Truiense grond uit met een typisch afstandsschot, maar Suzuki voorkomt met de vingertoppen dat Robs raket in het zijnetje eindigt.

Meteen het laatste grote gevaar van een aangename eerste helft, die eindigt met een vrijetrap van Koïta en een 2-1 voorsprong.

Tweede helft

Mechelen komt scherp uit de kleedkamers. Mrabti krult al snel in de grijpgrage armen van Suzuki.

Een gretige Koïta toont echter dat het STVV ook in de tweede helft menens is. Abou jaagt door en verovert het leer diep op de Mechelse helft. Na het nodige tikwerk eindigt de bal bij Zahiroleslam, wiens gekraakt schot in de handen van de keeper landt.

57ste minuut, Bertacinni blijft een gesel voor de bezoekende verdediging. Adriano wurmt en sprint dit keer voorbij een horde verdedigers, maar komt op het eind een ademstoot tekort om met links de verste hoek te vinden.

STVV wil haar supporters duidelijk verwennen. In de 63’ zorgen Delorge en Ito voor de nodige ‘gallery play’ op het middenveld. De dartele hakjes komen uiteindelijk terecht bij Bertacinni. Zijn schot wordt ternauwernood afgeblokt.

Het tempo gaat even liggen, tijd voor frisse longen. Mechelen voert enkele wijzigingen door. En bij STVV komen Kaya, Yamamoto en Janssens in de plaats van Zahiroleslam, Bertacinni en Godeau. Matte Smets neemt de aanvoerdersband over.

Luttele minuten na zijn invalbeurt draait Kaya zich vrij in de hoek van de zestien. Zijn teruglegger komt in de voeten van Vanwesemael, die zijn schot onverwachts geblokt ziet door … ploegmaat Yamamoto.

KVM oogt vermoeid in de tweede helft. De Kakkers bieden weinig weerwerk tegen het Truiense overwicht. In de 81’ vertaalt zich dat in een nieuwe Truiense kans. Abou dribbelt Mechelen op een hoopje en haalt uit met links, de keeper redt zijn inzet.

83’, tijd voor een MVP. Joel Fujita – uitgeroepen tot beste speler tijdens de afgelopen Asian Cup U23 - lost Ito af voor het slot van de wedstrijd.

5 minuten voor het einde van de wedstrijd kan STVV nog eens dreigen. Koïta wisselt van kant richting Bocat, die een scherpe voorzet trapt. Kaya en Yamamoto komen net een schoenmaat te kort om in doel te verlengen.

Shinji Okazaki wisselt Koita nog af voor het ultieme slot van de wedstrijd. De Kanaries houden de wedstrijd verder onder controle. We eindigen met een 2-1 overwinning en verslaan op die manier voor de vierde keer dit seizoen KV Mechelen.