Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Ito – Delorge – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koïta

De Kanaries maken van bij het begin geen geheim van hun aanvallende intenties. Al in de eerste minuut steekt Ito door tot bij Koïta. Abou vindt Hashioka, die echter over het doel besluit.

Amper 5 minuten later is het wél raak. Steuckers draait zich vrij met z’n typische kap, om vervolgens een afgemeten voorzet te trappen. Zahiroleslam pakt Jarnes cadeautje met de glimlach uit en prikt de 1-0 binnen. Het welverdiende eerste competitiedoelpunt is een feit voor de Iraanse Amerikaan.

Elfde minuut, opnieuw STVV met een megakans. Steuckers schildert dit keer de bal op het hoofd van Bocat, die Kahveh opnieuw vrij voor doel zet. Dit keer blokt de doelman zijn deviatie echter in laatste instantie af.

Na het beginoffensief gaan de aanvalsgolven liggen. Tot in de 18’ OHL plots uit het niets scoort. Braut Brunes knikt de gelijkmaker binnen.

De 1-1 is het signaal voor STVV om de knop terug om te draaien. In de 31’ stuurt Koïta zijn maatje Bocat het straatje in. Sagrado moet aan de noodrem trekken, hij wordt met rood van het veld gestuurd.

Met 11 tegen 10 schakelen de Kanaries een versnelling hoger. Koïta snelt voorbij twee verdedigers, zijn sterft op de paal. In de 40’ valt er letterlijk een kans uit de lucht. In de kluts krijgt Zahiroleslam de bal voor de voeten. De doelman voorkomt de tweede treffer van Kahveh echter.

Net voor de rust krijgt geel-blauw dé kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Ito vindt met een afgemeten center Godeau, die met een kopbal op de vuisten van de doelman besluit.

De ploegen gaan met een gelijke stand de rust, na een eerste helft waarin STVV duidelijk domineerde en 11 doelkansen creëerde.

Tweede helft

STVV start ongewijzigd aan de tweede helft. Dat geldt ook voor het spelpatroon, met eenrichtingsverkeer richting het Leuvense doel.

Op een grote kans is het echter een kwartiertje wachten, wanneer schilderwerken Steuckers de werkzaamheden hervat. Jarne kiest er dit keer het hoofd van de pas ingevallen Kaya uit. De Leuvense keeper redt echter miraculeus. Een minuut later doet Leysen dat kunststukje nog eens dunnetjes over. Hij tikt een raket van Koïta over de lat.

Hoe rustig de daaropvolgende minuten zijn, hoe dol de 77’ wordt. Eerst redt Leysen een pegel van Koïta, dan smijt hij zich voor een kopbal van Van Helden en in derde instantie missen Van Helden en Smets de kans op de voorsprong. Ongelooflijk dat de 1-1 stand nog altijd op het bord staat … Kan STVV de muur van OHL nog slopen?

In de 90ste minuut kraakt in ieder geval in al z’n voegen. Barnes kan een corner echter net niet binnentikken. Zelf de sloopkogel van van Abou Koïta himself volstaat niet, Leysen redt voor de zoveelste keer. De Leuvense muur houdt stand.

Wissels:

61’ Kaya voor Zahiroleslam

61’ Yamamoto voor Godeau