Wedstrijdverslag STVV - RWDM

Dolle slotminuten op Stayen

video

Eerste helft

Opstelling:

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koita

Kahveh Zahiroleslam greep zijn eerste basisplaats en begon meteen gretig aan de wedstrijd. Het eerste gewonnen duel van de wedstrijd was voor de Amerikaan.

Op de eerste grote kans van de wedstrijd was het wachten tot minuut 8. Na een misverstand in de Truiense achterlinie kon RWDM driemaal op doel schieten. De Kanaries wisten stand te houden en konden counteren, maar Steuckers schilderde de bal in het bezoekersvak.

Een tweede heet standje voor doel volgde even later. Van Helden stopte de aanval net voor de grote rechthoek af, Reine-Adelaïde krulde de vrije trap over het doel.

STVV hield de druk hoog en probeerde er telkens voetballend uit te komen. Toch concrete kansen leidde dat aanvankelijk niet. Tot daar plots dé grote kans was: Ito raakte tot in de grote rechthoek maar besloot op doelman Defourny.

We gingen rusten met 0-0, beide ploegen hielden elkaar in balans.

Tweede helft

Ito mocht na de rust in de kleedkamer blijven, hij werd vervangen door landgenoot Yamamoto. Rihito kon meteen een goede bal versturen in de loop van Steuckers, maar die laatste kwam net 1 schoenmaat te kort om de bal mee te nemen.

STVV probeerde meermaals door de verdediging te raken, maar de beslissende pass raakte telkens net niet tot zijn bestemming. Qua balbezit werd het verschil tussen de twee clubs wel steeds duidelijker.

Na een mooie tackle van Hashioka kon STVV snel schakelen. Steuckers probeerde op doel te trappen, het schot werd geblokkeerd en de bal ging in hoekschop. De corner werd uiteindelijk uit de lucht geplukt door de doelman.

Na een schermutseling in de grote rechthoek van RWDM werd er door de Kanaries geappelleerd voor hands. De scheidsrechter ging enige tijd naar het VAR-scherm kijken en wees naar de stip. Koita joeg de bal staalhard in de linkerbovenhoek. 1-0.

Toch werd het nog warm voor de Truienaars. Plots stond de Molenbeekse spits vlak voor doel en kon hij doelman Suzuki verschalken. Een donderslag bij heldere hemel.

Maar … it ain’t over till it over. Hashioka maakt de beslissende 2-1 in de laatste momenten van de wedstrijd. De viering was er echter net te veel aan voor de Japanner, die nadien welverdiend mocht gaan rusten wegens krampen.

STVV hield de 3 belangrijke punten in eigen huis, het begin van een lange nacht op Stayen…

Wissels:

45’ Ito – Yamamoto

87’ Zahiroleslam – Kaya

87’ Steuckers – Fujita

89’ Koita – Barnes

94’ Hashioka – Janssens