Wedstrijdverslag SV Wehen Wiesbaden - STVV

De Kanaries sluiten hun zomerstage af.

video

Eerste helft

Voor de laatste oefenpot van de zomerstage laat STVV het Nederlandse Horst achter zich en trekt het naar het Duitse Wiesbaden. Na een busrit van een kleine drie uur komen onze Kanaries aan in de Brita-Arena voor alweer de 9de vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding.

Opstelling

Schmidt, Ananou, Van Helden, Smets, Godeau, Bocat, Delorge, Steuckers, Van Dessel, Koita, Kaya

STVV begint gretig aan de wedstrijd en is dominant. De Kanaries zetten hoog druk. In de 17de minuut resulteert dat in een kans voor Kaya, na mooi samenspel met Van Dessel en Steuckers. De manschappen van coach Fink creëren verder enkele halve kansen. De grootste mogelijkheid is nog voor Abou Koita, die een vrije trap net naast doel ziet zoeven.

Wiesbaden komt voor rust op de counter één keer opzetten, maar de Duitsers komen niet tot scoren. Zo blijft de stand na 45 minuten voetballen 0-0.

Tweede helft

Na de rust blijft doelman Schmidt in de kleedkamer. Jo Coppens neemt zijn plaats in onder de lat. In de tweede helft zorgen de weergoden voor wat afkoeling: de spelers krijgen een stevige regenbui te verteren.

In de gietende regen neemt Wiesbaden de bovenhand en wordt STVV teruggedrongen. In de 65ste minuut brengt Thorsten Fink vers bloed tussen de lijnen. Hashioka, Ito, Yamamoto, Barnes en Okazaki komen Godeau, Van Dessel, Barnes en Steuckers aflossen.

Nieuw bloed, nieuwe kansen voor STVV. In de 75ste minuut leidt een een-tweetje tussen Koita en Okazaki ei zo na tot een doelpunt. De Duitse doelman staat echter in de weg. Ito kan vier minuten later bijna gelijkmaken vanop de rand van de 16 … maar ook hij stuit op de doelman van Wiesbaden.

De Duitse tegenstander toont zich aan de overkant wel van z’n koelbloedigste kant: na balverlies op het middenveld werkt hun spits - oog in oog met Coppens - de bal tegen de netten. 1-0 voor de thuisploeg.

In de 85ste speelminuut komen Dumont en Nhaili Ananou en Koita nog aflossen. In diezelfde minuut steekt Wiesbaden het neus weer aan het venster. Coppens pakt echter uit met een geweldige safe en voorkomt zo de 2-0. Het slotoffensief van de Kanaries leidt tot enkele kleine kansen en één wenkende kans voor Yamamoto. De Japanner trapt echter net naast na een actie met Hashioka. Zo blijft het 1-0.

Op die manier komt deze intensieve oefenstage tot z’n eind. De Kanaries trekken moe maar voldaan terug naar Haspengouw. Aanstaande woensdag 19 juli (18u) nemen ze het in Zandhoven op tegen K. Lierse SK, tijdens de voorlaatste oefenpot van de voorbereiding. Alle ticketinfo kan je hier vinden.