Wedstrijdverslag SV Wiesbaden - STVV

January 12, 2024

Lees hier meer over een evenwichtige namiddag op Spaanse bodem

video

De Kanaries rechtten de rug tweemaal in een tweeledige wedstrijddag tegen het Duitse Wiesbaden SV. Door een dubbel gelijkspel moeten we spreken van een evenwichtige namiddag.

Ito – Zahiroleslam – Steuckers

Wie zijn huiswerk een beetje gemaakt heeft, weet dat Wiesbaden beter kan verdedigen dan aanvallen. Het gemiddeld postuur van deze ploeg leunt zich dan ook beter tot fysiek spel.

Tijdens een voorzichtig wedstrijdbegin helt het overwicht voor het eerst over naar Truiense kant door een poging van Bocat op een lange bal van Coppens. De eerste - en tevens grootste - kans van de wedstrijd valt pas op te tekenen in de slotminuten van de eerste helft. Doelman Coppens brengt knap redding op een poging van in de zestien. 0-0 aan de rust.

De tweede helft wordt onmiddellijk ontsierd door een opstootje. De Duitsers besluiten na dit voorval voor de rest van de wedstrijd de fysieke kaart te trekken. Met alle felle duels en drieste tackles van dien ... Het blijkt al snel een succesrecept, want nog geen drie minuten later knikt spits Prtajin de 1-0 van dichtbij binnen na een knappe voorzet. De Kanaries laten de kopjes echter niet hangen en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten nadat Wiesbaden de debatten geopend had, krijgen we een primeur bij geel-blauw. Matte Smets maakt zijn eerste doelpunt voor de Kanaries na een hoekschop van Ito.

STVV behoudt het veldoverwicht en eist het balbezit resoluut op. Toch is het slotakkoord voor SV. Coppens redt de meubelen op drie gevaarlijke aanvallen en trekt zo het gelijkspel over de streep. Eindstand van de eerste wedstrijd: 1-1.

Barnes – Kaya – Librici

Twee nieuwe teams beginnen met een schone lei aan de tweede partij van de dag. Een fris geel-blauw neemt de wedstrijd opnieuw meteen in handen, met bij momenten knap voetbal. Kaya is voor het eerst gevaarlijk op een stilstaande fase. Daarna moet ook Lendfers vol aan de bak. Toch zijn de kansen schaars en blijft het voor beide teams puzzelen in de aanvallende compartimenten. De goal valt opnieuw eerst aan Duitse kant, ditmaal voor de rust. Een hoekschop dwarrelt in doel, buiten het bereik van Lendfers. Rusten geblazen met 1-0.

Opnieuw moeten de Kanaries karakter aan de dag brengen om de partij te keren. Het zijn vooral Kaya en Barnes die geregeld dreigen. Op het middenveld toont Yamamoto zijn grote motor: de dynamische middenvelder jaagt op alles en iedereen.

Kaya is er een kwartier voor tijd dicht bij, maar een knappe parade van de thuisgoalie voorkomt dat de bordjes gelijk gaan hangen. Vijf minuten voor affluiten valt de gelijkmaker dan toch. Net zoals in de eerste wedstrijd op Spaanse bodem, staat Barnes opnieuw aan het kanon. Hij krijgt de bal toegespeeld in de zestien, draait knap weg van zijn verdediger en legt de bal netjes weg.

Eindstand 1-1. Meteen het slot van een leerrijke stage.