Ananou - Smets - Van Helden - Teuchy

Dumont - Ito

Steuckers - Okazaki - Keita

Barnes

De ontmoeting met het Nederlandse Top Oss is alweer de zevende wedstrijd van deze voorbereiding. Coach Fink brengt voor de gelegenheid een zeer aanvallend elftal tussen de lijnen: de Kanaries starten met Barnes diep, Okazaki in steun, Koita en Steuckers op de flanken en de fluwelen tandem Dumont - Ito centraal op het middenveld. Toch creëren de Nederlanders de eerste kans. Het schot in de korte hoek van de Top-spits is meteen een waarschuwing. Na een tiental minuten voetballen de Kanaries een eerste kans bij elkaar, de doelman van Oss pareert een krachtige inzet van Steuckers. Acht minuten later staat Steuckers opnieuw aan het kanon. En ditmaal met meer succes. Na een kwieke dribbel langs zijn rechtstreekse tegenstander krult hij de bal mooi in de linkerbovenhoek. De Kanaries etaleren doorlopend hun voetballend vermogen en zijn oppermachtig. Na een ingestudeerde hoekschop blijft de bal hangen op de rand van de zestien: Dumont plaatst het leer enig mooi … op de dwarsligger. De tweedeklasser uit Nederland heeft het duidelijk moeilijk met de aanhoudende hoge druk en dat leidt tot foutjes. Een te korte terugspeelbal wordt genadeloos afgestraft door Barnes, 0-2 bij de rust.

Tweede helft

Lendfers

Hashioka - Mindombe - Godeau - Bocat

Lenoir - Delorge

Librici - Filippov - Nhaili

Kaya

Een compleet nieuw elftal vat de tweede helft aan. Opnieuw wordt er gekozen voor een aanvallend ingestelde ploeg, met Filippov op de nummer 10-positie. Na een snedige actie dwingt rechtsachter Hashioka meteen de eerste kans af, maar hij besluit naast. De wedstrijd gaat vervolgens goed op en neer, maar noch een sterk gewijzigd Top Oss noch Kaya en Librici slagen er in de openingsfase in om voor concreet doelgevaar te zorgen. Het is wachten tot de 62ste minuut, wanneer Kaya een oogstrelende combinatie opzet met Filippov om vervolgens de 0-3 over de doelman binnen te lepelen. Nog geen twee minuten later probeert Kaya het opnieuw, ditmaal suist zijn acrobatische omhaal over.

Na een welgekomen drankpauze wordt Godeau vervangen door Simon Francis. De pauze lijkt Kaya’s drive niet te hebben geschaad. Hij knalt hard op de doelman van Oss, en Librici trapt in de herneming de wenkende kans over. In de 70ste minuut worden de jonge Kanaries opgeschrikt. Een splijtende aanval over de rechterflank en dito voorzet zorgen voor de 1-3. De reactie van STVV laat niet lang op zich wachten, Kaya kan net niet binnen tikken na een leuke dribbel van Nhaili. Tien minuten voor het eind vindt Bocat het kader net niet, na doorgestoomd te zijn op zijn linkerflank. Daarna kabbelt de wedstrijd rustig verder met nog een vrije trap van Kaya die net niet over de muur geraakt. Eindstand op een hete namiddag in Horst: 1-3.